Wij stellen u met trots ons enthousiast bestuur voor, die hun beste beentje voorzetten om van onze federatie een succes te maken:

Waarnemend voorzitter: Jeffrey Monballyu

In 2012 maakte ik voor het eerst kennis met de sledehondensport. Sindsdien is onze roedel uitgebouwd tot 1 labrador (onze gezinshond), 1 hound en 4 siberische husky’s.

Naast het beoefenen van de sport ben ik sinds 2018 ook actief lid van het bestuur van de federatie FBMC. Eerst nam ik de functie sportverantwoordelijke op mij, en sinds september 2022 ben ik voorzitter van de federatie. Mijn doelen als voorzitter zijn duidelijk: het verderzetten van de taken van FBMC, het uitbouwen en stabiel laten groeien van de federatie, met oog voor dier, mens en sport.

Secretaris: Nina Terpstra

Ik ben Nina, 33 jaar geleden geboren in Nederland en woon nu sinds 2016 in België. Ik ben altijd gek op dieren geweest maar mocht van mijn ouders nooit een hond, ‘die neem je maar als je op jezelf woont.’ Zo gezegd, zo gedaan. Ik leerde in 2015 Bart kennen, die al één husky had, maar één husky is natuurlijk zielig dus kreeg Keyla een vriendje. Maar hoe geef je die actieve dieren genoeg beweging? Na wat opzoekwerk kwam ik uit bij steppen met je hond (Bart geeft mijn er nog steeds de schuld van dat we aan de sledehondensport begonnen zijn). En na wat wedstrijden bezocht te hebben, onder andere het BK in Lommel, zijn we een jaar later zelf begonnen met twee voor de step en van het een kwam het ander.

Inmiddels telt onze roedel 12 honden (dus pap, mam.. Die honden zijn er gekomen hoor), 11 Siberische huskies, en onze mascotte Figo, de Duitse Herder. In ons team hebben we vanaf dit seizoen 9 lopende raszuivere Siberische Huskies en ons doel is om in het ’23/’24 seizoen onze eerste Mid-Distance sneeuw wedstrijd in Zweden te lopen.

Vanaf September 2022 heb ik de eer om secretaris te zijn van de FBMC en zul je mij tegen komen op de social media van de federatie, als je met algemene vragen zit en tijdens de wedstrijden natuurlijk. Hopelijk tot snel.

Schatbewaarder: John Jansen

Ik ben geboren in 1978 in Eindhoven. Sinds 2006 heb ik samen met mijn vrouw 2 senior malamuten om het ras te leren kennen. Sindsdien is de liefde voor dit ras alleen maar gegroeid. Vanaf 2011 zijn we begonnen in de sledehondensport, en in 20… ben ik lid geworden van de FBMC. Sindsdien heb ik ook altijd achter de schermen meegeholpen bij de FBMC en verschillende andere clubs. Omdat ik me nog meer wilde inzetten voor de federatie, heb ik besloten om mee in het bestuur te gaan als schatbewaarder.

Sportverantwoordelijke: ???

Wie wordt de nieuwe sportverantwoordelijke ??? 😉