Officiele Federation of Belgian Mushers Clubs Nieuws - Federation of Belgian Mushers Clubs

Dogs running
FBMC Logo
Dogs running
Menu
Ga naar de inhoud

Update Corona van 17 maart 2020

Federation of Belgian Mushers Clubs
Gepubliceerd door in Covid · 18 maart 2020
Zoals  Jullie weten is het Belgisch Kampioenschap afgelast op beslissing van  de Belgische veiligheidsraad donderdag 12 Maart 2020.
Ook de gemeente Lommel heeft ons evenement afgelast ten gevolge van deze beslissing.

Heeft dit gevolgen ?

Uiteraard  heeft het als gevolg dat de wedstrijd niet kan doorgaan, dat er geen  Belgisch Kampioenschap kan gehouden worden, dat er geen kampioenen  kunnen geëerd worden en dat de deelnemers hun gepland weekend in duigen  hebben zien vallen.
Wij  betreuren dit ten stelligste voor jullie en voor ons, voor ons omwille  van een mooi weekend dat jullie hadden kunnen beleefd hebben en waar wij  voor gezorgd hadden. Voor jullie omwille van een gemiste fantastisch  weekend.

Zoals eerder vermeld heeft het bestuur snel beslist om de maaltijden terug te betalen, ook die inbegrepen bij het inschrijven.
Deze beslissing leek ons billijk daar wij iedereen op hetzelfde financieel niveau terug brengen, namelijk het deelname bedrag.

Een bestuursvergadering dringt zich op om verdere stappen te ondernemen en dit stond op onze agenda voor het komend weekend.
Door de verstrengde maatregelen uitgevaardigd op 17 maart 2020 zijn wij genoodzaakt de bijeenkomst af te lassen ( weer eens ) .
Wij  zoeken een alternatief die een degelijke vergadering kan teweeg brengen  en dit om te zien wat wij voor jullie kunnen  betekenen.
Wij hoopten op een stand van zaken te kunnen maken en  alle info vergaard te hebben om met kennis van zaken beslissingen te  kunnen nemen. Dit blijkt niet evident te zijn wegens de oorlogstoestand  waarin heel Europa zich bevind.
Onze  leveranciers hebben prioriteit daar deze info hebben die wij ook nodig  hebben en hun diensten dienen afgehandeld te worden. Wij onderhandelen  in uw en ons belang en zoeken een beste compromis tussen en voor alle  partijen.

Zoals  in de voorgaande post aangehaald is winst niet onze drijfveer bij het  organiseren van een evenement maar proberen wij een kwalitatief iets te  geven en dat doen we nu nog.

Er zijn ook minpunten aan heel het verhaal.

-  Ten eerste was het onheil komende en waren er mensen die ons een stand  van zaken vroegen. Weet dat U niet de enige bent die een stand van zaken  eiste en die een discussie aanging hoe wij dit dienden aan te pakken.  De organisatie had abnormaal veel om handen door deze hele situatie.
Op zich creëerden de deelnemers op zich al een crisis situatie voordat er crisis was.
-  Ten tweede vragen wij geduld uit te oefenen inzake de afhandeling van  het hele gebeuren, wat schijnbaar voor sommigen een onmogelijke vraag is  in deze crisis situatie waarin ons land zich bevindt.  Wij ondergaan  ook de crisis, wij dienen ook voor ons en ons medemens te zorgen dat  deze gezond en wel door deze moeilijke tijden doorkomen. Wij dienen ook  te gaan werken en waarvan sommigen van onze medewerkers in de zorg  verlening en in groot warenhuizen en andere essentiële beroepen te werk  zijn gesteld.
En ja, ook wij doen vrijwilligerswerk dag en nacht.
-  Er is ook nog een derde puntje uiteraard. De wetgeving België,  Frankrijk, Nederland, Duitsland en Engeland lopen niet allemaal gelijk.
Het heeft geen nut om met artikels te smijten uit andere landen dan deze voor België bestemd, zelfs in een verenigd Europa.

Er zijn gelukkig steun betuigingen en begrip in deze moeilijke tijden en die mensen willen wij bedanken.
Dit helpt ons om op een serene manier met de situatie om te gaan.

Dank U met heel ons hart voor het begrip en geduld dat jullie opbrengen.
Wij wensen iedereen een veilige  en gezonde doortocht door deze periode van onheil.

Wij Danken U.
Geen commentaren
FBMC v.z.w.
Prinsenlaan 18
9140 Temse
Wegens spammers worden op de website geen contact gegevens geplaatst.
En raison des spammeurs, aucune information de contact n'est indiquée sur le site.

Terug naar de inhoud