Sneeuwvakantie met de honden ? - FBMC

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Sneeuwvakantie met de honden ?

NIEUWS

Als beginner zal je er eindelijk aan toe komen om naar de sneeuw te gaan.
Afhankelijk van wat je nog te doen staat met je team of wat je wensen zijn zal je een voorkeur hebben.
Als beginner zouden wij de plaats La Pesse durven aanraden wegens de unieke trainingsmogelijkheden.
Niets is perfect, zo ook La pesse niet, maar wat de ene heeft heeft de andere dan weer niet.
Later als de behoefte er niet meer is om de uitzonderlijke mogelijkheden te benutten, kan men verder reizen naar de dan toegenomen noden.

La Pesse ( Fr)

La Pesse ligt in de jura op een dertigtal km van Genéve (S).
Op 1160m hoogte heeft het dikwijls sneeuw en het unieke is dat het dikwijls sneeuw heeft en elders niet.
Op La Bresse na die in de Vogezen is, is La pesse haast het dichtstbijzijnde sledehondensneeuw lokatie.

La Pesse, een trainings gebied niet te ver
Terwijl de mensen La pesse als reservewiel aanschouwen voor als er op andere lokaties geen sneeuw is, heeft deze lokatie het unieke in zich dat er professionelen aan het werk zijn, tot soms groot ongenoegen van de wedstrijd mushers; maar des te voordeliger voor de beginner die zijn honden wilt opleren in minder vanzelfsprekende omstandigheden.

Zolang je honden geen gevaar zijn voor andere honden mag er gerust wat fout gaan, de professional zal beheerst reageren en je rust geven. Loopt je team in zijn team dan zal hij niet beginnen brullen en schreeuwen maar je rust geven door zelf rustig te blijven, ook zij hebben toeristen die er niets van bakken; en hebben begrip voor soms minder makkelijke gebeurtenissen. Hun honden hebben discipline en zullen zelden tot nooit naar andere honden uithalen.

Zelf de meer ervaren musher kan op een aangename manier zijn team testen op het feiloos voorbijsteken en kop op kop kruisingen.
De verstandhouding tussen musher-pro en de amateur verloopt meestal zeer goed, uitgezonderd sommige heethoofden die hun wensen voor rechten aanschouwen.
De meer wedstrijd gerichte musher zal dan ook de unieke voordelen als nadelen aanschouwen, daarom ook dat we La Pesse durven aan te raden voor de beginnende musher, zodat hij zijn team kan bijsturen vooraleer hij/zij op een meer wedstrijd trainings gerichte sneeuw lokatie stran
d.

De voorzieningen zijn basic, een toilet, stromend water en de mogelijkheid tot stroom zijn er in beperkte vorm, 1 kraan, 6 elektrische aansluitingen en 1 toilet voor de hele stake-out.
Hebben wij geen avontuurlijke sport !?
Douches moeten in het dorp genomen worden tegen betaling, maar het dorp ligt dan ook maar op een 800m. van de stake-out.
Een bakker, een lokaal winkeltje, enkele restaurants en andere kleinigheden zijn aanwezig, dus de jungle is het nu ook weer niet.
De lokale taal is het frans, dus verschiet niet als er geen nederlands gesproken wordt, uitgezonderd op de stake-out.

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu