Bos gebruik - FBMC

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Bos gebruik

WETTEN


Rechtstreeks naar formulier

Bosgebruik in Vlaanderen

We zouden moeten weten dat het tot nog toe voor een musher verboden is om te trainen in de bossen op Vlaams grondgebied.
Dit is iets dat jaren terug is onstaan door minder goede ervaringen tussen musher en boswachter.
Stilletjes aan zijn er veranderingen op komst waar er voor gezorgd wordt dat bosbeheer het gebruik van de bossen wilt reglementeren zodat iedereen er zijn gading in kan vinden. Wij behoren daar ook toe.


We kunnen ons inbeelden dat een niet musher moeilijkheden heeft om onze noden te kennen, en er is weinig kans dat bosbeheer daar ook tegemoet aan zal kunnen komen zonder onze hulp. Ze hebben een luisterend oor naar onze noden en wensen en willen daar zoveel als mogelijk aan tegemoet komen, rekening houdend met anderen hun wensen en noden. het zal compromissen sluiten zijn en water bij de wijn doen; worden.

Om de diensten zoveel mogelijk te helpen en zo onze noden en wensen kenbaar te maken is het nodig dat ook wij deze kennen. Wij hebben de onze maar zijn deze dezelfde als die van Michele en Marcel die ieder een ander grondgebied gebruiken als training parkoer. Daarom dat wij vragen om onderstaand formulier in te vullen zodat wij een dossier kunnen opstellen als leidraad voor deze mensen.


Verbod sledehondenmenners

Voor ons gebruikt er momenteel niemand een bos als trainingparkoer maar is de wens er niet minder om. Het is wel zo dat indien men geen info wenst te geven er weinig kans bestaat om zijn toekomstig trainingsgebied gereglementeerd te zien worden, en indien men toch zou gaan trainen op niet voorziene padden in een bos; we wel eens pech zou kunnen hebben en men niet zal kunnen aanhalen van; we wisten het niet.
Het is ook de taak van de federaties om de mensen te informeren over wat wel en niet mag.
Hoe meer info we hebben, hoe meer we met jullie kunnen delen.


hihaaa

Wie ter info een kijkje wilt nemen op de website van het agentschap voor natuur en bos moet deze link volgen http://www.natuurenbos.be/


Information


Tip


Tip


Tip
End of information

Tip

Tip

Ja - Oui
neen - Non
Tip

Tip

Tip

Tip

Tip

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu